Wednesday, May 18, 2011

mom's strawberry jam


As I promised, here is my mom’s famous strawberry jam. In fact it is really easy and super simple, but I think that is why it is so delicious. Lots of people add lemons or even vanilla to their jams, but not my mom. She wants it clean and simple. And in fact, whenever people taste it, they ask for a jar to take home! I hope you like it, and make the best of the last strawberries of the season! enjoy! xx*



mom’s strawberry jam
2kg strawberries
1,250kg sugar
Wash the strawberries well and cut into small pieces. Put in a pot and pour in the sugar. Let it rest overnight and the next day boil it in really really slow fire for an hour. The first minutes you will see foam and bubbles on the surface, wich you will have to watch and remove. After boiling let it cool and poor into jars!





Όπως σας υποσχέθηκα, σας παρουσιάζω την διάσημη μαρμελάδα φράουλα της μαμάς μου! Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολη και τρομερά απλή συνταγή, αλλά νομίζω ότι αυτός είναι και ο παράγοντας που την κάνει τόσο γευστική. Πολλοί προσθέτουν λεμόνια ή ακόμη και βανίλια στις μαρμελάδες τους, αλλά όχι η μαμά μου. Την θέλει απλή και ξεκάθαρη. Και η αλήθεια είναι, ότι όποτε κάποιος την δοκιμάζει, ζητάει ένα βαζάκι για το σπίτι! Ελπίζω να σας αρέσει, και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τις τελευταίες φράουλες της σεζόν. Aπολαύστε υπεύθυνα! xx*
μαρμελάδα φράουλα μαμάς
2 κιλά φράουλες
1.250 κιλά ζάχαρη
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα όλο το βράδυ στην κατσαρόλα και την επόμενη μέρα το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Θα χρειαστεί στην αρχή ξάφρισμα, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αφού βράσει, την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε βάζα.






No comments:

Post a Comment