Friday, March 2, 2012

red velvet cupcakes with green cream cheese frosting

I have been such a lazy blogger! I know… I know… it’s just that we have been getting so much sun here in Greece, which is the antidote to all things that are on the news right now. And imatiothiki has been keeping me so busy, that I barely have time to cook. Oh, no. It’s not that I don’t eat – mind you. I just buy my muffins from Starbucks or local bakeries. But I have friends throwing dinner parties and friends having babies and gatherings to attend, so I decided baking delicious cupcakes is the best thing you can bring to a friend. I found this recipe online and it is the best best best recipe I have ever tried concerning cupcakes and cream cheese frosting, so bake away – there’s still plenty of time to lose that extra baggage till summer arrives. I apologize for the lack of photos on this post. This does not mean that they are any less delicious than the other recipes. Enjoy!



Red Velvet Cupcakes
2 ¼ all purpose flour
2 tsp vanilla extract
2 tbsp red food coloring
1/3 cup cocoa powder 
1 tsp salt 
1 tsp baking soda
½ cup unsalted butter
1 ½ cups brown sugar 
2 large eggs
1 cup milk
2 tsp vinegar
Start off with the cocoa powder, the food coloring and the vanilla extract. Blend together in a small bowl, until they become a thick paste. In a separate bowl mix together the flower, salt and baking powder. Now, beat your butter and brown sugar in your mixture, on medium speed for about 5 minutes, until it gets all fluffy. Beat in eggs, one at a time, each for 1 minute. Add the cocoa paste and mix well in medium speed. Slowly add your flower and milk. Preferably half the flour mixture and half the milk and then the rest of the portions. Lastly, add the vinegar and beat well. Bake for 18-20 minutes at180 inpreheated oven. Cool well before adding frosting.
Cream Cheese Frosting
½ cup unsalted butter, at room temperature
1 (4 ounce) package cream cheese
2 tsp vanilla extract 
3 cups powdered sugar
1 tbsp milk 
Green food coloring
In a bowl add cream cheese and beat well until it becomes extra soft and pliable. Αdd butter and continue to beat at medium – low speed. Add 2 cups of powdered sugar, vanilla extract and milk. Beat of medium speed. Add remaining powdered sugar and beat until smooth. You can add powdered sugar or milk depending on your desired consistency. Add a few drops of green food coloring. Refrigerate for about an hour before frosting your cupcakes.
Δεν είμαι και η καλύτερη μαγείρισσα τον τελευταίο καιρό… Το ξέρω… απλά έχουμε τόσο καλό καιρό τις τελευταίες μέρες – σε αντίθεση με την επικαιρότητα. Και η imatioθiki με κρατάει τόσο απασχολημένη, που έχω ελάχιστο χρόνο να μαγειρέψω. Α, όχι. Δεν είναι ότι δεν τρώω. Τρώω, απλά αγοραστά… από φούρνους και starbucks και όλα αυτά τα ντροπιαστικά. Αλλά έχω και φίλες που διοργανώνουν δείπνο σπίτι τους και άλλες που γεννάνε πανέμορφα κοριτσάκια και συγκεντρώσεις, οπότε αποφάσισα ότι μπορώ να βάλω κάτι στο φούρνο, μην πάω και με άδεια χέρια. Αυτή η συνταγή βρέθηκε φυσικά από το διαδίκτυο και είναι πραγματικά η καλύτερη που έχω δοκιμάσει για cupcakes με cream cheese frosting. Οπότε δοκιμάστε ελεύθερα και χωρίς τύψεις, αφού υπάρχει άπλετος χρόνος μέχρι να γίνουν οι εμφανίσεις στις πλαζ με τα μαγιό. Και μέχρι τότε θα τα έχουμε κάψει. Λογικά. Ε? Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την έλλειψη φωτογραφιών στο συγκεκριμένο post. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο γευστικά από οποιαδήποτε άλλη συνταγή του blog. Απολαύστε υπεύθυνα.
Red Velvet Cupcakes
2 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. βανίλια σε υγρή μορφή
 2 κ.σ. κόκκινο food coloring 
1/3 φλιτζάνι κακάο 
1 κ.γ. αλάτι 
1 κ.γ. baking soda
½ φλ. βούτυρο ανάλατο
1 ½ φλ. Μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά 
1 φλ. Γάλα 
1 κ.γ. ξύδι
Ξεκινάμε με το κακάο το οποίο ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το food coloring και την βανίλια, μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Σε ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking soda. Στο μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τουλάχιστον για 5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομογενοποιημένο. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ενδιάμεσα. Προσθέτουμε την πάστα του κακάο και στη συνέχεια το μισό μείγμα με το αλεύρι και το μισό γάλα. Τέλος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180Cγια 18-20 λεπτά σε ειδικές χάρτινες φόρμες για cupcakes. Αφήνουμε ένα κρυώσουν πριν προσθέσουμε το γλάσο.
Cream Cheese Frosting
½ φλ. Ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 (4 ounce) κουτί cream cheese
2 κ.γ. βανίλια, σε υγρή μορφή
1 κ.σ. γάλα
3 φλ. Ζάχαρη άχνη
Πράσινο food coloring
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το cream cheese, μέχρι να γίνει πολύ απαλό και εύπλαστο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή – μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, την βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και στην συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε γάλα ή ζάχαρη, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από πράσινο food coloring και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν καλύψουμε τα cupcakes.


No comments:

Post a Comment